Domov Novinky Microsoft prikazuje zamestnancom iPhony

Microsoft prikazuje zamestnancom iPhony

Zdielať

Firma v Číne nariaďuje zamestnancom používať Android telefóny na prácu.

Microsoft nariaďuje všetkým svojim zamestnancom v Číne, že čoskoro budú môcť na prácu používať len iPhony. Zákaz Android telefónov je súčasťou bezpečnostnej iniciatívy, ktorá má za cieľ lepšie spravovať a overovať identity zamestnancov. Nariadenie, ktoré začne platiť v septembri 2024, bolo oznámené v internom liste. Zamestnanci Microsoftu v Číne budú musieť overiť svoju identitu pri prihlasovaní sa do pracovných počítačov alebo telefónov.

Zmena je súčasťou globálnej iniciatívy firmy s názvom Secure Future Initiative, ktorá má zabezpečiť, aby všetci zamestnanci používali správcu hesiel Microsoft Authenticator a aplikáciu Identity Pass. Aj keď je obchod s aplikáciami (App Store) dostupný v Číne, Google Play nie je. Miestni výrobcovia smartfónov ako Huawei a Xiaomi majú svoje vlastné platformy, ale Microsoft sa rozhodol zablokovať prístup z týchto zariadení k svojim firemným zdrojom, pretože im chýbajú služby Google.

Každý zamestnanec v krajine, ktorý používa Android telefón, vrátane tých od Huawei alebo Xiaomi, dostane iPhone 15 jednorazovo. Microsoft určí miesta po celej Číne, kde si zamestnanci môžu vyzdvihnúť svoje iPhony. Spoločnosť zavádza pravidlo používania len iPhonov aj v Hongkongu (Čína), aj keď je tam Google Play Store dostupný.

Microsoft v poslednej dobe posilňuje svoju kybernetickú bezpečnosť po niekoľkých nepríjemných útokoch. Spoločnosť minulý rok zistila útok štátneho hackera na svoju firemnú e-mailovú sieť, pričom pravdepodobným páchateľom bola ruská skupina Midnight Blizzard. Hackeri mali prístup k firemnej sieti Microsoftu mesiac, pričom narušili niektoré zdrojové kódy spoločnosti a nešpecifikované „interné systémy.“

V apríli vládna kontrola útoku na Microsoft Exchange Online, ktorý vykonala skupina spojená s Čínou, kritizovala spoločnosť za „reťazec bezpečnostných zlyhaní,“ ktorým sa dalo predísť a ku ktorým nikdy nemalo dôjsť. V správe sa kultúra zabezpečenia spoločnosti Microsoft označila za „nedostatočnú“ a vyžadujúcu si revíziu.

Zdroj