Domov Novinky Tip na letnú dovolenku: Turecká riviéra

Tip na letnú dovolenku: Turecká riviéra

Zdielať

Turecká riviéra sa v posledných rokoch stala mimoriadne populárna medzi slovenskými dovolenkármi. Dlhé piesočnaté pláže a stabilné slnečné počasie sú veľmi lákavé.

Letovisko Side patrí medzi známe destinácie s množstvom hotelov. Nachádza sa 70 km od letiska Antalya, z ktorého transfer trvá zhruba jednu hodinu. Stráviť tu príjemnú dovolenku možno vo viacerých ubytovacích zariadeniach rôznych kategórií. Z cenovo priaznivejších je vhodný napríklad niektorý z dvojice hotelov – Clover Magic Park 3* alebo Merve Sun Spa 4*. Oba sú v ponuke vo forme All inclusive.

Prvý z nich predstavuje lacnejšiu možnosť ubytovania v Side. Ide o príjemné miesto, ktoré ponúka veľa za dostupnú cenu. Izby v hoteli sú jednoducho zariadené, pohodlné a čisté. Základné vybavenie postačuje na uspokojenie bežných potrieb. Majú dostatok priestoru a ponúkajú očakávané súkromie. Balkón s výhľadom umožňuje relaxovať počas celého dňa. Priateľský prístup personálu a ochota pomôcť napomáhajú tomu, aby sa návštevník cítil pohodlne.

Stravovanie v hoteli je dobré. Bufetové raňajky, obedy a večere ponúkajú širokú škálu jedál z miestnej aj medzinárodnej kuchyne. Kvalita jedla je dobré a rozmanité, aby si každý mohol vybrať niečo pre seba. Hotel Clover Magic Park poskytuje viacero možností zábavy a rekreácie. Obľúbeným miestom je bazén, avšak možno si užiť rôzne športové aktivity, ako napríklad stolný tenis či plážový volejbal. Taktiež sú k dispozícii večerné programy s hudbou a tancom. Lokalita, v ktorej sa nachádza hotel, je v blízkosti centra Side.

Pláž je dostupná vo vzdialenosti 900 metrov, ku ktorej premáva bezplatná kyvadlová doprava. Plážové lehátka, slnečníky a uteráky spolu a nápojmi na hotelovej pláži sú pre hotelových hostí zadarmo. Pre tých, ktorí hľadajú príjemný hotel s výhodnou cenou, je Clover Magic Park výbornou voľbou. Okolie hotela je taktiež veľa možností na objavovanie, či už ide o prechádzky po pláži alebo návštevu historických pamiatok v centre mesta.

Druhým zmluvným hotelom v meste Side je Merve Sun Spa. Má o hviezdičku viac, je v podobnej cene s adekvátnymi službami. Návštevníka uvíta príjemný a profesionálny personál, ochotný pomôcť so všetkými potrebami. Hotelové izby sú priestranné, čisté a moderné. Pohodlné postele poskytujú veľmi dobrý odpočinok po aktívne strávených dňoch. Bonusom je úžasný výhľad z balkóna.

Jedným z najväčších lákadiel tohto hotela je jeho all inclusive ponuka. Strava je výborná a pestrá, s veľkým výberom jedál aj nápojov. Každý deň možno ochutnať niečo z miestnych špecialít či medzinárodných jedál. Dobré služby umocňuje zdvorilá a milá obsluha. Pobyt v Merve Sun Spa sa dá spestriť relaxom v kúpeľných zariadeniach. Či ide o bazén, saunu alebo rôzne typy masáží. Hotel sa nachádza 400 metrov od krásnej piesočnatej pláže, v blízkosti sú malé obchodíky so suvenírmi. More je tu plytké, lehátka a slnečníky na pláži sú samozrejmosťou.

Hotelový komplex má dobre udržiavané záhrady, plné kvetov a zelene. Areál ponúka príjemné prostredie aj na prechádzky. K dispozícií je bezplatná Wi-Fi sieť. Večerné programy zahŕňajú rôzne hudobné a tanečné vystúpenia pre vychutnanie príjemných večerov.

Side je miesto, kde sa snúbi krása histórie, slnečné pláže a pohostinnosť miestnych obyvateľov. V lete je jednou z najobľúbenejších destinácií v Turecku. Príjemné teplé vody Stredozemného mora vytvárajú ideálne prostredie pre oddych a relax.