Domov Novinky Google predstavuje špičkové smartfóny série Pixel 9

Google predstavuje špičkové smartfóny série Pixel 9

Zdielať

Google začína oficiálne ponúkať sériu telefónov Pixel 9 na Slovensku.

Na fotografii Google Pixel 9 Pro

Najnovšia generácia smartfónov a nositeľných zariadení je od dnešného dňa dostupná aj na Slovensku. Google oficiálne uvádza na slovenský trh najnovšiu sériu smartfónov Pixel 9, hodinky Pixel Watch 3 a slúchadlá Pixel Buds Pro 2. Nový mobil kombinuje špičkový hardvér, modely umelej inteligencie Gemini a operačný systém Android.

Výrobca predstavil tri nové telefóny: Pixel 9, Pixel 9 Pro a Pixel 9 Pro XL. Všetky sú poháňané úplne novým čipom Tensor G4 od Googlu, aby mohli používatelia využívať telefóny naplno. Prvýkrát je model Pro dostupný v dvoch rôznych veľkostiach: Pixel 9 Pro (6,3″) a Pixel 9 Pro XL (6,8″). Okrem veľkosti displeja a výkonu majú telefóny série „Pro“ rovnaké špecifikácie aj funkcie.

Obidva telefóny majú aktuálne najlepší a najjasnejší displej Super Actua a disponujú aj novým 42 MPx predným fotoaparátom, takže používatelia budú môcť robiť ostrejšie a jasnejšie fotografie aj pri slabom osvetlení. Majú tiež novú povrchovú úpravu, ktorý telefónom dodáva luxusný nádych, pričom zadná strana je z lešteného skla a kovový rám má saténovú povrchovú úpravu.

Pixel 9 je vďaka 6,3″ displeju o 35% jasnejší ako Pixel 8 a bol vyhodnotený ako najlepší displej vo svojej triede. Čo sa týka fotoaparátu, používatelia dostávajú rovnaký hlavný a ultraširokouhlý fotoaparát ako pri modeloch Pro. V prípade ultraširokouhlého fotoaparátu ide o obrovské vylepšenie z 12 MPx (Pixel 8) na 48 MPx (Pixel 9).

Telefóny bežia na novom procesore Tensor G4. Je to zatiaľ najefektívnejší procesor od Googlu a bol navrhnutý tak, aby dokázal byť užitočný pri každodenných úlohách, ako je napríklad otváranie aplikácií alebo surfovanie po internete. Pixel 9 Pro je dodávaný aj s tarifou Google One AI Premium, ktorá poskytuje používateľom prístup k službe Gemini Advanced po dobu jedného roka bez ďalších poplatkov.

Na fotografii Google Pixel 9 Pro XL

Firma pridala aj ďalšie funkcie umelej inteligencie, ktoré používateľom pomáhajú urobiť dokonalú fotku. Vďaka funkcii Pridať ma (Add Me) budú môcť používatelia urobiť skupinovú fotku, na ktorej sú všetci vrátane fotografa, a to bez toho, aby potrebovali statív alebo pomoc niekoho cudzieho. Výrobca tiež vylepšil funkciu Panoráma pre detailnejšie zábery, a to aj pri slabom osvetlení.

Čarovný editor (Magic Editor) dokáže automaticky prerámovať fotografiu, dodatočne rozšíriť pozadie fotografie a vďaka obľúbenej funkcii Optimálny záber (Best Take) skombinovať podobné fotky do jednej perfektnej skupinovej fotky. Buď táto funkcia sama identifikuje najlepší výraz každého z fotenej skupiny alebo nechá výber na používateľa.

Telefóny Pixel 9, Pixel 9 Pro a Pixel 9 Pro XL je možné si predobjednať už dnes za ceny od 909 eur, 1109 eur a 1219 eur. Pixel 9 a Pixel 9 Pro XL budú dostupné od 22. augusta 2024, Pixel 9 Pro bude dostupný počas septembra 2024. S každým zakúpeným telefónom získajú službu YouTube Premium bezplatne na 3 mesiace noví používatelia služieb.

Ďalej platí, že pri kúpe Pixel 9 získajú Google One AI Premium 2TB bezplatne na 6 mesiacov noví používatelia služby Google One. S telefónmi Pixel 9 Pro a Pixel 9 Pro XL získajú noví používatelia Google One AI Premium bezplatne na jeden rok. Výrobca ďalej predstavil slúchadlá Pixel Buds Pro 2. Sú vybavené procesorom Tensor A1, ktorý zabezpečuje spracovanie zvuku a umelú inteligenciu. Cena je 249 eur, v predaji sú od 26. septembra 2024.

Hodinky Pixel Watch 3 sú najväčším skokom pre top inteligentné hodinky od tohto výrobcu. Ponúkajú zaujímavý dizajn v kombinácii s lepším výkonom. Dostupné sú v dvoch veľkostiach vrátane úplne novej veľkosti 45 mm. Ponúkajú komplexné nástroje na sledovanie kondície aj regenerácie. Disponujú detekciou straty pulzu (Loss of Pulse Detection), ktorá môže potenciálne zachraňovať životy.

Detail fotoaparátov na Google Pixel 9 Pro

Obidve veľkosti hodiniek s 41 mm displejom, ale aj novým väčším 45 mm displejom, používajú displeje Actua, ktoré sú jasnejšie než modely predtým. Tiež zjednodušujú cvičenie a načúvajú telu. Zabezpečujú to tri nové nástroje: Pripravenosť na deň (Daily Readiness), Kardiovaskulárna záťaž (Cardio Load) a Cieľová záťaž (Target Load).

Pomocou funkcie Pripravenosť na deň vylepšený algoritmus sleduje a analyzuje kľúčové biometrické údaje týkajúce sa regenerácie tela a poskytuje používateľom informácie o tom, ako je ich telo každý deň pripravené na cvičenie. Funkcia Kardiovaskulárna záťaž pomáha sledovať srdcovú námahu a intenzitu a funkcia Cieľová záťaž poskytuje personalizovaný návrh, aké ciele cvičením dosiahnuť, pričom zohľadňuje nedávne údaje používateľa.

Hodinky Pixel Watch 3 poskytujú novým používateľom programu Fitbit Premium bezplatný prístup k nemu na 6 mesiacov, aby mohli svoj tréning využiť na maximum vďaka personalizovaným pokynom a prehľadom. Hodinky je možné predobjednať za cenu od 399 eur s pripojením Bluetooth/Wi-Fi. Nové hodinky veľkosti 45 mm sú dostupné za cenu od 449 eur s pripojením Bluetooth/Wi-Fi.