Domov Novinky Zakážu matematikári aplikáciu Photomath?

Zakážu matematikári aplikáciu Photomath?

Zdielať

Najväčším problémom pre nich je, že aplikácia Photomath spočíta príklady aj rovnice, stačí iba odfotiť zadanie.

V máji 2022 Google oznámil, že získava aplikáciu na riešenie matematických úloh s názvom Photomath. Transakcia bola po regulačnom preskúmaní uzavretá minulý rok. Appka umožňuje odfotiť matematickú rovnicu vrátane slovných úloh a získať vysvetlenie riešenia krok za krokom. Jednou z aplikácií, ktorá spôsobila revolúciu v učení matematiky, je Photomath.

Dostupná na platformách ako Google Play, pričom ponúka študentom a učiteľom inovatívny spôsob, ako riešiť matematické problémy a zlepšovať matematické zručnosti. Používateľom umožňuje riešiť matematické úlohy jednoduchým nasnímaním problému pomocou fotoaparátu smartfónu. Aplikácia rozpozná matematický výraz a poskytne krok za krokom riešenie, čím pomáha používateľom pochopiť proces riešenia.

Pri fungovaní používa pokročilú technológiu rozpoznávania textu (OCR), ktorá umožňuje identifikovať matematické výrazy z obrázkov. Či už ide o jednoduché aritmetické operácie alebo zložité algebrické rovnice, dokáže spracovať širokú škálu matematických problémov. Jednou z najväčších výhod je schopnosť poskytnúť podrobné riešenia krok za krokom. Môže ísť tak aj o akýsi ťahák pre študentov pre rýchle riešenie bez učenia sa. A to môže byť takisto jeden z problémov…

V prípade učenia sa naopak krok za krokom a následný postup môže byť užitočné pre študentov, ktorí sa snažia pochopiť, ako sa dospelo k výsledku. Prípadne pre učiteľov, ktorí chcú vysvetľovať učivo a postup. Aplikácia pokrýva široké spektrum matematických tém, vrátane aritmetiky, algebry, trigonometrie, kalkulu a ďalších. Umožňuje tiež možnosť vytvárať interaktívne grafy, ktoré pomáhajú vizualizovať matematické funkcie a lepšie pochopiť ich vlastnosti.

Výhodou je, že funguje aj bez pripojenia na internet, čo umožňuje používateľom riešiť matematické úlohy kdekoľvek a kedykoľvek. Photomath pomáha študentom lepšie pochopiť matematické koncepty tým, že im poskytuje jasné a zrozumiteľné riešenia. Podporuje tiež samostatné učenie tým, že umožňuje študentom riešiť problémy vlastným tempom a podľa vlastných potrieb.

V systéme Android má viac ako 100 miliónov stiahnutí a hodnotenie 4,5. Appka ponúka voliteľné predplatné Photomath Plus s učebnicovými riešeniami, animovanými tutoriálmi a podrobnými vysvetleniami za 9,99 USD mesačne alebo 69,99 USD ročne. Spoločnosť predtým kúpila aplikáciu Socratic, ktorá robí niečo podobné.

Služba Google Lens už teraz ponúka výrazný filter Domáce úlohy, ktorý používateľovi umožní odfotiť problémy, zatiaľ čo vyhľadávanie umožní prostredníctvom špecializovaného prostredia s trigonometriou, kalkulačkou a geometriou. Funkcie špecifické pre fotomapu budú zrejme časom integrované do aplikácií Google Lens a Search. Napriek tomu má zachovanie samostatnej aplikácie s celkom dobrým menom aj svoje výhody.