Domov Novinky iPhone 15 Pro zdražie, ponúkne akčné tlačidlo

iPhone 15 Pro zdražie, ponúkne akčné tlačidlo

Zdielať

Už niekoľkokrát sme počuli, že Apple plánuje zvýšiť cenu svojho najdrahšieho iPhonu.

Doterajšie informácie neboli detailné, najnovšia správa nám dáva konkrétne číslo. Podľa analytika Tima Longa z Barclays, budú základné modely iPhone 15 a 15 Plus stáť rovnako, ale model Pro by mohol zaznamenať zvýšenie ceny o 100 dolárov, zatiaľ čo iPhone 15 Pro Max by mohol dostať o 100 alebo dokonca 200 dolárov viac. Apple teda vsádza na to, že ľudia si aj v roku 2023 kúpia 85 miliónov iPhonov 15, pričom väčšinu z nich budú tvoriť modely Pro a Pro Max, a to aj za vyššiu cenu. Predpokladané zvýšenie ceny je určené pre potenciálnych kupujúcich v USA. Môžete si byť istí, že v Európe, kde je iPhone tradične drahší, bude zvýšenie cien výraznejšie. Telefón iPhone 14 Pro je v Európe o 300 eur drahší ako v Spojených štátoch, zatiaľ čo model Pro Max je drahší o 350 eur.

Podrobnosti o akčnom tlačidle, ktoré sa objavovali už skôr, boli objavené v kóde pripravovaného, zatiaľ v beta verzii dostupného, operačného systému iOS 17. Fámy o potenciálnom prechode na polovodičové tlačidlá na iPhone série 15 Pro sa v posledných mesiacoch točili hore-dole. Tie najnovšie tvrdia, že firma tento projekt minimálne na ďalší rok vynechá, avšak nový hlboký ponor do kódu iOS 17 beta 4 odhalil niekoľko zaujímavých detailov. Na základe predchádzajúcich správ chce spoločnosť nahradiť všetky fyzické tlačidlá na svojich iPhonoch polovodičovými a ikonický prepínač stlmenia novým akčným tlačidlom (Action Button) ako na hodinkách Apple Watch Ultra.

Tím zo zahraničia v najnovšej beta verzii iOS 17 v kóde našli celkovo deväť funkcií, ktoré sú všetky prístupné cez tlačidlo Action Button. Patrí medzi ne aj samozrejmý Tichý režim, ktorý vypne všetky zvuky klepnutím. Nové tlačidlo umožní aj rýchly prístup k funkciám Prístupnosť, Skratky, Fotoaparát, Baterka, Lupa, Preklad a Hlasové poznámky. Nová správa neuvádza podrobnosti o tom, ako tlačidlo umožní používateľom ovládať všetky uvedené aspekty, ale dúfajme, že čoskoro získame viac informácií. Zatiaľ nie je jasné, či spoločnosť prinesie akčné tlačidlo aj do série iPhone 15 Pro.

1 , 2